Ziris eskapader

Ziris eskapader

Om min blogg

Den här bloggen skriver jag för det är skoj och för att berätta för er om mina äventyr tillsammans med Matte, Husse, Lill-Matte och Lill-Husse. Hoppas att ni får lite trevlig läsning.Mvh Ziri

Sörmon - Ännu ett paradis!

Tredje månadenPosted by Ziri 2009-08-18 17:19:03

Hej på er, Ziri här!

Nu när Husse och Crille är i Grums och jobbar så brukar dom stanna på vägen hem på ett ställe som heter Sörmon. Det är ett strövområde som är kanonfint. Vi brukar gå hundspåret där, det är drygt 4km långt och sedan brukar vi få springa lösa i ett sandtag jag och Hannibal. Oftast är vi så trötta efter ppromenaden så det inte blir så mycket spring när vi är lösa.

Idag träffade vi en Ridgeback kompis i spåret, en tjej som hette Dina tror jag. Hon kom i alla fall från Veronikas kennel i Molkom som heter Zaragambas. Hon var jättefin och snäll.

Sen träffade vi även en lös Rottweiler hane med en virrig farbror som Husse, förresten var det inte ens hans hund utan hans sons. Han kom och gick på parkeringen helt som han ville själv så vi blev lite rädda, mest Crille. Han verkade snäll iaf men Husse och Crille tyckte att det var väldigt onödigt att han sprang lös där ändå för möter han en annan hane så kanske han inte är så lugn längre, man vet aldrig. Han var väldigt lugn och fin när vi såg honom iaf.

Nej nu ska jag ta med Husse ut och göra "stora".

//Ziri

Fågelsjön - Paradiset på jorden!

Tredje månadenPosted by Ziri 2009-08-17 18:43:44
Hej på er, Ziri här!

Idag har jag varit på en jättefin plats på Hammarö som vi kallar för Fågelsjön. Det är en nygjord, konstgjord sjö för fåglar. Som en stor damm med långa sluttande grässlänter ner mot sjön. Det har länge varit Hannibals lekställe men idag fick jag också följa med. Vi slapp att ha koppel på oss och sprang och sprang, upp och ner i vattnet hela tiden. Vi hade jätte kul helt enkelt.

Enda nackdelen är att det är lite drygt att ta sig dit. Man får gå genom lite snårskog och sånt. Bara bonden har tröskat så kan man gå över gärdet, då blir det bättre.

Vi var väldigt trötta efter den busstunden.

Nu har jag fått en ny tugg-ring som jag ska lägga mig och gnaga på en stund!

Hej så länge!

//Ziri

Mattes utställningspremiär

Tredje månadenPosted by Ziri 2009-08-16 19:20:03
Hej på er, Ziri här!

Nu har vi varit i Åmål och haft utställningspremiär för Matte. Hon och jag var med i en inofficiell utställning dom hade där. Vi har tränat mycket men inte varit med i någon utställning tillsammans förut. Hur tror ni att det gick då? Det gick jättebra! Jag busade lite med Matte innan och låtsades vara extra sprallig och busig så att hon skulle bli ännu mer nervös än vad hon redan var. När det var dags att gå in i ringen skärpte jag mig direkt och var med på noterna fullt ut.

Vi var ensamma i vår grupp så BIR blev det och ett HP också, jättekul. Sen i BIS finalen vart vi oplacerade men vi gick vidare från första stora gallringen så vi är super-nöjda. Ett kanonfint omdöme åkte vi hem med också.

Hoppas att hon vill ställa ut mig mer min kära Matte.

Ha det gott!

//Ziri

Nytränad igen!

Tredje månadenPosted by Ziri 2009-08-12 19:53:34
Hej på er, Ziri här!

Nu är jag tränad kan jag lova! Matte och Anna tränade med mig ocg syrran Elsa under överseende av Christer och Niklas. Matte tyckte att det gick ganska bra men hon är nog lite nervös inför helgens utställning. Det kommer nog att gå fint, tror ni inte det?

Vi hörs!

//Ziri

Nytränad och trött

Tredje månadenPosted by Ziri 2009-08-11 20:41:03

Hej på er, Ziri här!

Nu har jag varit ute och tränat. Matte har börjat träna mig för hon ska börja ställa ut mig nu. Niklas var med oss och kikade så att allt såg bra ut. Vi var jätteduktiga båda två. Först förstod jag ingenting, Niklas brukar ju alltid springa med och ställa mig men idag tittade han bara men det funkade jättebra med Matte också, det är ju alltid hon som har tränat med mig hemma så lite vana har vi ju i och för sig.

Nu är det kvällsmat sedan vila.

Sov så gott!

//Ziri

Tisdag

Tredje månadenPosted by Ziri 2009-08-11 17:54:37
Hej på er, Ziri här!

Idag har jag och Hannibal varit med i jobbarbilen igen och det var fint. Vi fick en sväng i på Sörmon innan vi åkte hem och det var helmysigt att vara i skogen lite trots alla mygg.

Det verkar som att jag har lite svårare att slappna av i jobbarbilen än i vår vanliga för jag är väldigt trött på eftermiddagarna/kvällarna. Det går nog över bara jag vänjer mig.

Senaste tiden har jag varit väldigt duktig att ha med ute i trädgården tycker Husse och Matte. Förut var dom tvungna att passa mig hela tiden för annars grävde jag i gräsmattan eller så hittade jag på något annat bus men nu går jag mest runt och nosar lite eller så lägger jag mig bara och myser. Men dom vet inte att jag ska gräva ett riktigt stort hål någon dag när dom inte tittar för jag är ganska säker på att någon har grävt ner en stor gömma med gris-öron där men lova att ni inte säger något till Husse eller Matte.

Nu måste jag vila lite för sen ska Matte och jag träna lite utställning.

Ha det gott!

//Ziri

Första officiella utställningen klar.

Tredje månadenPosted by Ziri 2009-08-10 15:20:03
Hej på er, Ziri här!

Nu har jag varit på en riktig utställning och med riktig menar jag en officiell utställning. Det var SRRS Mellan som anordnade ras-special i Askersund. Det var en väldigt varm dag så det var ganska jobbigt men jag skötte mig fint. Jag kom först och syrran Elsa kom tvåa i valpklassen för tikar. Jag fick ett fint omdöme men vart utan HP så jag gick inte vidare till någon final men det tar vi nästa gång.

Idag har jag och Hannibal åkt i jobbarbilen i vår nya hundbur för första gången och det var mysigt.

Vi hörs!

//Ziri

Tillbaka på jobbet

Tredje månadenPosted by Ziri 2009-08-03 20:20:44
Hej på er, Ziri här!

Idag har jag och Husse varit tillbaka på jobbet. Jag hade ju Hannibal med mig i bilen så det var helt ok och på vägen till jobbet stannade vi i Sörmo skogen och tog en promenad så det var verkligen "helt ok".

Husse köpte en kanongrej till mig idag, ett koppel som var 12meter långt. Dom har det för att träna inkallning och för lite bus. Husse och lill-matte var nere till ängen med mig förut och hade "lång-kopplet" på och jag var jätteduktig på att komma när Husse ropade på mig.

Nu till helgen är det dags för min första officiella utställning så från och med imorgon blir det hårdträning!

Det var nog allt för idag.

Sov gott!

//Ziri

Next »